Vill du spara mer pengar? Kanske har du svårt att få ekonomin att gå ihop i slutet av månaden – men skulle vilja kunna lägga undan pengar för att spara till pension eller barnen. Här delar vi med oss av några goda råd när det gäller hur du kan få mer pengar över varje månad.

Lägg mindre pengar på godis och tidningar

Det är ofta de många små utgifterna som gör det svårt att spara pengar. De stora utgifterna har du förmodligen koll på. Men har du koll på alla abonnemang på tjänster som Spotify och Netflix? Du kanske inte ens använder alla tjänster du prenumererar på. Dessutom köper du säkert en del godis och tidningar i kiosken när du passerar den. Se över dina små utgifter och du kan spara stora pengar!

Lev sparsammare

Ett annat bra tips är att låna böcker på biblioteket istället för att köpa dem. Det är gratis och det finns ett stort och bra utbud! Dessutom är det trevligt att besöka biblioteken. Försök också att köra så lite bil som möjligt. Det är både dåligt för miljön och din plånbok. Det bästa är om du inte behöver någon bil alls. Följer du våra tips får du kanske så mycket pengar över att du till och med kan skänka en del till välgörenhet.

Lycka till med din nya livsstil

Att byta livsstil helt kan vara en stor utmaning. Ta det istället i små steg – förändra något litet varje vecka och till slut så har du gjort stora förändringar. Genom att leva billigare kan du får mer pengar över varje månad och kanske visar det sig att du kommer lägga pengarna på sådant du verkligen vill spendera dem på – och inte massa annat som du egentligen inte behöver. Lycka till med din nya livsstil – följ våra god råd och det kommer att gå bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *