Ett smart hem är ett hem där en del essentiella saker sköter sig självt. Vi känner ju till det sedan gammalt, där man ställt in en termostat som sedan reglerat temperaturen på elementen, baserat på rumstemperaturen. Egentligen är det inte mera avancerat än som så. Numera behöver du inte dra ner persiennerna, tända lamporna eller komma ihåg att låsa dörren. I ett smart hem är detta redan programmerat och klart. Självklart är det du som programmerat in klockslagen som lamporna ska tända på, men när det väl är gjort, behöver du inte fundera mera på det. Du kan också använda mobilen som fjärrkontroll till hemmet. Gå in i appen och se till att värmen sätts på när du kör hem från jobbet, så är det varmt och skönt i huset när du väl kommer hem.

Vad kan man vänta sig?

Det speciella med smarta hem är ju att de stort sett kan sköta sig själva. Stort sett. Oavsett vilken produkt du valt ska du förstås se till att den är programmerad som du vill. Du kan använda din mobil och via appen sköta hemmet på distans, Du kan ha en timer på kaffekokaren så den sätter igång på en speciell tidpunkt, eller du kan kontakta den via appen och starta den. Självklart har du sett till så att den är laddad med vatten och bönor. Detta är bara ett exempel. Du kan ha en pergola där lamellerna ändrar läge alltefter hur vädret ser ut. Det kan vara lampor som tänder och släcker på speciella klockslag.

Det handlar inte bara om bekvämlighet. Har du programmerat solskyddet och uppvärmningen så de kompletterar varandra har du inte bara ett smart hem, utan ett klimatsmart hem. Har du kameror och sensorer i hemmet har du även en ökad säkerhet i hemmet. Det börjar likna ett riktigt smart hem.

Post not found !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>