Det finns få saker som människor är så intresserade av som sitt boende. Vi funderar på hur vi bor, hur vi ska kunna bo bättre och runt hörnet finns nästan alltid idén om en annan större, bättre, mysigare, mindre, mer lättskött, mer centralt belägen, isolerad – och så vidare – bostad.

Särskilt för yngre personer är bostadsfrågan något som tar både mycket tid och energi, och det är en sak som huvudsakligen gör ett bostadsköp till en utmaning. Nu går det dock att låna pengar direkt om man behöver den där extra slanten för ett topplån, se här för mer information.

Trots utmaningarna så finns det sätt att hålla bostadsdrömmen vid liv. En av de viktigaste sakerna är att man är uthållig.

Hur kan man göra bostadskarriär?

Att växla från en mindre till en större, bättre, bostad under livet kallas ofta för att göra ”bostadskarriär”. Detta innebär att man allteftersom den bostad man äger ökar i värde – under längre tidsperioder ökar bostäder nästan alltid i värde om de inte ligger i avfolkningsbygder – och man tjänar mer pengar hela tiden får möjlighet att köpa den där större, bättre, bostaden. Självklart kan det vara skönt att bo på ett och samma ställe några år innan man flyttar till något större och med tiden kanske flyttarna blir mindre frekventa och man känner att nu är man nöjd med hur man bor. Då kanske man avvaktar med en ny bostad tills det att man börjar bli riktigt gammal.

Tänk på detta vid köp av bostad

Det är några saker man bör komma ihåg när man köper en bostad:

  • Tänk på att lånen man tar faktiskt ska betalas tillbaka, det gäller att ha med amorteringarna i planeringen av betalningar

  • En bostad kostar att ha också. Det är räkningar, underhåll med mera som hela tiden ska betalas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>