Kategorier
Flytt

Bra pris på flyttstädning i Stockholm

Efter att allt flyttats ut brukar man vara rätt utmattad men då återstår det att städa. Den smidiga lösningen i Stockholm är att beställa flyttstädning.

Att flytta in på ett nytt ställe brukar vara spännande och kännas bra. Ofta har man köpt lite ny inredning och det kan bli som en nystart. Allt är nystädat och fräscht, som en sandstrand på morgonen när havet sköljt bort alla fotspår. Det man flyttar med sig från det gamla stället får ligga kvar i kartongerna ett tag medan man tänker ut var allt ska stå.

Det nya känns viktigt och det man lämnat har blivit irrelevant. Därför bjuder det emot att gå tillbaka och städa. Man har svårt att hitta motivationen för att få det fint samtidigt som man vet att det måste göras ordentligt. Den eller de som flyttar in vill få samma positiva upplevelse när de kommer till sitt nya ställe som man själv har fått. Men det är helt onödigt att göra allt själv. Man kan beställa flyttstädning.

Flyttstädning är ett yrke man lär sig att bli bra på

Uttrycket “själv är bäste dräng” betyder att om något ska bli ordentligt gjort så får man göra det själv. Detta stämmer oftast inte när det gäller flyttstädning. De som arbetar med städning har den bästa utrustningen och har rutin på att utföra jobbet. Flyttstädning är mer omfattande än en vanlig storstädning och det kan vara svårt för den som inte gör det så ofta att få med alla detaljer.

När man är van att göra något skaffar man dessutom rutiner som gör att det går fortare. Anlitar man ett företag som arbetar med flyttstädning utför de jobbet mycket fortare än vad man själv skulle gjort. Då är det bättre att man själv stannar på sitt jobb, gör det man är bra på. Ofta går det jämnt ut och man slipper ta ledigt. Semesterdagar kan användas till mycket roligare saker än att städa.

Vad bör ingå i en flyttstädning?

När man bestämt sig för att anlita en firma till flyttstädningen är det viktigt att vara ute i god tid. Månadsskiften är populära flyttdatum och man vill få tjänsten utförd när man flyttat ut men innan den nya hyresgästen flyttat in. Har man inte bråttom så hinner man dessutom begära in prisförslag från flera aktörer. För att kunna jämföra kostnaderna behöver man veta vad som ingår i de olika förslagen.

Det är bra att ha en checklista att utgå ifrån och i den bör följande moment ingå:

  • Rengöring och avkalkning av badkar, handfat, duschkabin och toalett.
  • Djuprengöring av ugn, kylskåp, frys, mikrovågsugn och diskmaskin
  • Fönsterputsning och rengöring av golv, lister, socklar och dörrar
  • Rengöring av garderober, skåp, fasta hyllor m.m.
  • Rengöring av fönsterbänkar, element och synliga ventiler.

En del moment, exempelvis att tömma och frosta av kyl och frys, måste man göra själv.

Flyttstädning är ingen lyx

När man börjar undersöka marknaden upptäcker man att flyttstädning inte är någon onödig lyx. När man anlitar rätt företag kan man få flyttstädning i Stockholm till bra pris. Eftersom det är en hushållsnära tjänst så har man rätt att göra rutavdrag på arbetet. Förutsättningen för rutavdraget är att man anlitar ett etablerat företag som har F-skattsedel.

Det är företaget som utför flyttstädningen som ska göra det administrativa arbetet med rutavdrag. Den som beställer ska få en faktura där avdraget redan är gjort. När man tecknar ett avtal om städning är det viktigt att man kommer överens om hur många timmar man betalar för. Fördelen med att anlita ett etablerat företag är också att de som utför tjänsten har försäkringar för om något, mot förmodan, skulle skadas.