Kategorier
Resa

Safari Tanzania – frågor & svar 

Drömmer du om att uppleva safari i Tanzania? Tanzania är ett fantastiskt land i Afrika som ger dig exakt den upplevelse du drömmer om. Med en massa olika nationalparker, med regnskogar, med savanner och en otrolig natur i övrigt så kommer ditt safari i Tanzania att ge dig ett minne för livet.

 Här nedan tänkte vi ge lite information, tips och råd om hur du ska tänka samt vilka saker du absolut inte får missa i samband med din planering. 

Bra safari i Tanzania – pris? 

Först dock så ska vi säga något om priset för en resa. Bra safari i Tanzania-pris är givetvis en fråga som de flesta ställer sig. Hur mycket är ett rimligt pris? Det vi kan säga är att det finns en massa olika paketresor och lite beroende på vad du vill göra, vad du vill uppleva samt hur länge du ska vara borta så varierar också priset för din resa. 

För exempelvis ett fem dagars safari samt sex dagar på Zanzibar så kan du utgå från 25.ooo kronor – ungefär – för en resa. Det är något som ger en liten fingervisning om kostnaden, men det finns givetvis både billigare och mycket dyrare resor att välja mellan också. Kolla alltid med de olika resebolagen och se över vilka aktuella erbjudanden som finns.  

Med detta sagt så kommer några vanliga frågor: 

Behöver jag ett visum? 

Ja, det behöver du – och du kommer även att behöva vaccinera dig innan du reser iväg. Gör detta i god tid innan! 

Vilken period är bäst för safari i Tanzania? 

Varje period har sin charm, men de flesta väljer att åka på safari mellan juni till oktober. Det är då djuren är som lättast att upptäcka. Var emellertid beredd på att det kan vara lite kallt. Ta med en extra tröja för morgonen! 

Kan jag se The Big Five? 

Ja – men det finns inga garantier. Du är gäst i djurens naturliga habitat och detta innebär att du också kan oturen att missa exempelvis lejon eller elefanter under ditt safari. Ett råd är att se till att resebolaget du väljer har erfarna guider – gärna lokala sådana. Det ökar dina chanser att se alla dessa fem majestätiska djur.